drminter Kıdemli Üye

Kayıt Tarihi: 24-Ağustos-2019 Ülke: Turkiye Gönderilenler: 940
|
Gönderen: 09-Mart-2021 Saat 00:46 | Kayıtlı IP
|
|
|
Restoranlar popüler kültürün gelişmesinde büyük rol
oynayan toplumsal alanlar olmaktadır. Restoran kültürü
zaman geçtikçe kendini güncelleyen ve yeniliklere açık
olan bir kültür olmaktadır. Her bölgenin lezzet kültürü
farklı olabildiği için her restoranın sunmuş olduğu
hizmet de farklılık gösterebilmektedir. Restoranlarda
yer alan menü ve adisyon kültürü de restoran kültürünün
içerisinde kendisini güncelleyen faktörlerden bir tanesi
olmaktadır. Adisyon programı sistemleri de restoran
teknolojileri arasında yer alan bir teknoloji
olmaktadır. Adisyon programı sayesinde restorana gelen
müşteriler barkod sistemi aracılığı ile kolay bir
şekilde menülere erişim sağlayabilmektedirler. Böylece
ağır ve çok fazla yer kaplayan menüler yerine hafif ve
kullanışlı cep telefonları üzerinden sipariş
verebilirler.
Restoran Teknolojilerinin Çalışma Prensibi Nedir?
Restoran yazılımı çok kolay bir çalışma prensibine sahip
olmaktadır. Restoranın menüsü bir barkod sistemine ya da
restoran içerisinde yer alan bir telefona yüklenerek
müşterilerin kullanımına sunulmaktadır. Böylece
restoran programı oluşturulmaktadır. Restoran programı
verilen her siparişi ve stok ürünlerin ne kadar
kaldığını restorana bildirmektedir. Böylece restoran
günlük ne kadar satış gerçekleştiğini ve ne kadar ürün
kaldığını kolay bir şekilde öğrenebilmektedir.
Restoran programlarının avantajlarından bir diğeri ise
restoranlarda yer alan menülerin kaldırılarak daha
hijyenik bir ortam oluşturulabilmesidir. Restoranlarda
yer alan menülerin elden ele gezerek oluşturmuş olduğu
hijyenik olmayan ortam restoran teknolojileri aracılığı
ile ortadan kaldırılabilmektedir.
|