seohaberleri Kıdemli Üye

Kayıt Tarihi: 28-Mayıs-2020 Ülke: Turkiye Gönderilenler: 2981
|
| Gönderen: 30-Kasım-2020 Saat 04:29 | Kayıtlı IP
|
|
|
Et ürünleri için kullanılan dry aged işlemi etin bir
dolap ya da oda içerisinde kurutulup dinlendirilmesi
işlemine verilen addır. Kuru dinlendirme olarak
adlandırılan bu işlem sayesinde et haznesindeki suyu
muhafaza edebilmekte, böylece tüm lezzetini
koruyabilmektedir. Et
dinlendirme dolabı aracılığı ile yapılabilen bu
işlem her et için uygulanmamaktadır. Uygulanacak olan
etin özellikle yağlı olması gerekir. Bu sayede et
içerisinde ki suyunu korur ve yağlar sayesinde su kaybı
yaşamaz. Tüm lezzeti suyu sayesinde ortaya çıkan et
suyunu kaybetmeyerek tüm tadını koruyacaktır. Bu işlemin
yapılışını kolaylaştıran et dinlendirme dolapları,
günümüzde yaygın olarak kullanılan, teknolojik yapısı
sayesinde kullanıcılara kolaylık sağlayan bir üründür.
Bu kuru dinlendirme işlemi 28 gün sürmektedir. Bu
işlemin yapılacağı oda ya da kullanılan dolap sıcaklığı
0 derece olmalı, %75-80 arasında bir nem oranına sahip
olmalıdır. Bu şartların sağlandığı
dry aged dolabı
sayesinde etin içerisindeki su dışarı çıkmadığı gibi
dışarıdan et içerisine de su girişi olmamaktadır. Bu
işlemin amacı etin yaşlandırılması ancak
yaşlandırılırken haznesindeki suyun korunabilmesidir. Bu
sayede tüm lezzet etin içerisine hapsolmakta ve daha
lezzetli bir et deneyimi sunmaktadır. Dış katmanı bol
yağ kaplı, doğru et ürünü kullanıldığında kuru
dinlendirme işlemi sonrası ortaya çok lezzetli bir et
ürünü çıkmakta, bu da bu işlemle yapılan et ürünlerinin
daha fazla tercih edilmesini sağlamaktadır. Hemen
ürünleri incelemek ve sipariş vermek için
dogasogutma.com
adresine gelebilirsiniz.
|