| 

| Gönderen: 23-Temmuz-2010 Saat 15:40 | Kayıtlı IP |   |  
           | 
 |  Bir süre önce web sitemin hosting serverını yurtdışı şartları daha uygun olduğu için yurt dışında bir servera aktardım. Sorun da orda başladı. ASP uygulamamda DSN'Less bağlantı kullanıyorum. set connDB = Server.CreateObject("ADODB.Connection")DatabasePath = "Provider = Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;data source = "&Server.MapPath("dBase.mdb")&";"
 connDB.open(DatabasePath)
 set ReadField = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
 ReadField.Open "SELECT fieldName from Table Where identityNo=2 and fieldNo=282",connDB
 response.Write(ReadField("fieldName"))
 ReadField.Close
 connDB.Close
 Database den okurken ve yazarken herhangi bir hata oluşmuyor. Sorun database de ilgili kolondaki veriyi okurken türkçe karakterleri otomatik olarak değiştirmesi. Şöyleki ı - i, ş - s, ğ - g, İ - I gibi... Bir diğer sorunda ; RecordSetObj.Open "SELECT fieldName FROM table WHERE fieldName LIKE '%textWithTurkceKarakter%'",connDB sorgusunda türkçe karakter içeren (ş,ğ,Ş,Ğ) arama yaptığımda herhangi bir kayıt bulamaması. http://www.hayatkilavuzu.com/tryit.asp linkine bakarsanız sorunumun neden kaynaklandığı hakkında daha iyi fikir sahibi olacağınızı düşünüyorum. Sorunumu çözmemde yardımcı olursanız sevinirim... 
 Düzenleyen Mehmet Zahid  23-Temmuz-2010 Saat 15:44
 |