Mesafe Yeni Üye

Kayıt Tarihi: 10-Aralık-2011 Gönderilenler: 10
|
Gönderen: 23-Aralık-2011 Saat 11:21 | Kayıtlı IP
|
|
|
Site Adresi: meyvesepeti.tv Kuruluşu: 2010 İçerik: Meyveler - Meyve Sepeti ve Meyve Çiçekleri Tanıtımı: Ne verimli bir gıdadır şu meyve! Hani “hem etinden, hem sütünden” derler ya, işte aynı şekilde öyle! Her birisini ısıra ısıra yemenin tadı elbette farklı, fakat o sakin ve lezzetli suları yaz kış ağzımızı tatlandırmakta da yüz yüze. Tabi yalnızca suyunu çıkarmakla olmaz dedik, meyve sepeti birazcık şeker, birazcık su kattık, ateşe koyup şurubunu yaptık. İşte her birisi damak çatlatacak meyve şurupları:
Yarım kilo çilek için, meyve sepeti 6 kaşık toz şeker ve 4 bardak su kafi. Derin bir kapta ezerek püre şekline getirdiğiniz çilekleri, meyve çiçekleri su ve şekerle iyice karıştırın. İnce bir süzgeçten ( Ya da tülbent ) Geçirmenin ardından servisinizi yapın. Bu karışımın hem kokusu hem tadı büyüleyecek.
Nar şurubunun hazırlanışına da aynen çilek gibi, meyve sepeti kabuğundan ve zarından ayrılarak geniş bir kabın içerisinde ezilerek başlanıyor. İnce bir tülbentten süzülüp, bir gün bekletiliyor ve sonrasında tekrar eziliyor. Burda tortunun tekrar karıştırılmamasına dikkat etmek icap ediyor. 1 bardak suya 4 kaşık şeker ilave ederek kaynatılan şerbet, nar suyuna karıştırılır. İşte tadıyla aklınızı başınızdan alacak şurubunuz hazır.
Şeftali umumiyetle tadı sevilse de tüylü kabuğundan dolayı yenmekte zorlanılan meyvelerden birisi. Fakat bunun da çözümü mevcut; meyve sepeti Hazırlayacağınız enfes bir şeftali şurubu ile onun leziz tadını lıkır lıkır içerek şeftali ihtiyacınızı giderebileceksiniz. Yapmanız lazım olan ise oldukça kolay, 5 bardak suya 2 bardak toz şeker ekleyip kaynatın, meyve çiçekleri üstüne kabuğunu soyduğunuz şeftalileri ekleyin. Reçel kıvamındayken süzüp birazcık daha kaynatın ve bir çorba kaşığı limon suyu ilave edin. Şurubunuz hazır!
Benim duyduğumda en çok şaşırdığım ve merak ettiğim şuruplardan birisi kesinlikle muz şurubu. Yapılışı da tahmin ettiğiniz gibi birazcık enteresan. Öncelikle 1 kilo muzu kabuklarını soyup dilimliyorsunuz. Bir tencereye koyuyor ve üstüne 1 bardak kaynar su döküyorsunuz. Kapağını da kapatıp ortalama 12 saat bekliyorsunuz. Sonrasında süzgeçten geçirerek elde ettiğiniz muz suyuna, meyve çiçekleri kaynatmış olduğunuz şeker ve suyu ekliyorsunuz. Köpükleri temizledikten sonrasında servise hazır!
İşte size hem damaklarınızı ve hem de midelerinizi tazeleyecek en lezzetli şurup tarifleri. Size hem basit gelsin, meyve sepeti ve hem de afiyet olsun.
Web site adresi: www.meyvesepeti.tv
|