implant

Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Site Tanıtımı
 ASPTurkiye.com Forum : Site Tanıtımı
Konu Konu: Yeni neslin yeni kahramanları Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
b.a.f.
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Ülke: Turkiye
Gönderilenler: 2855
Gönderen: 06-Ağustos-2012 Saat 18:54 | Kayıtlı IP Alıntı b.a.f.

Hatırlıyorum bizler çocukken televizyonlarda Spiderman, Batman, Voltran, Heman gibi yapımlar vardı. Ellerimizdeki iplerin uçlarına ağırlık bağlayarak Indiana Jones’culuk oynardık. Enerjimizi Van Damme gibi tekmeler savurarak atardık. Şanslı mıydık şanssız mıydık bilmiyorum. Bilgisayarımız olmasa da çok eğlendiğimiz kesindi.

Şimdi ki nesil ise çok şanslı. Deniz Kızı Dora, Caillou gibi öyle eğlendirici ve öğretici çizgi diziler var ki. Tabi baba kız oturup izleyemeye tahammül edilebilecek gibi de değil. Sürekli tekrar eden cümleler ve iyice basitleştirilmiş senaryo insanı belli bir süre sonra bayıyor. Ama çocuk işte. Seviyor. Bütün gün varsa yoksa Dora, kayu, sünger bob. Tabi çok televizyon izletmek de iyi değil. Gerçi bu programlar çok eğitici olduğundan çocuğun TV başında geçirdiği zaman özellikle 3-6 yaş grubu için oldukça faydalı olabiliyor. Mesela ben kızımla konuşurken bazen öyle cümleler ediyor ki yahu diyorum biz çocukken böyle cümleler kurar mıydık? Bizlerin çocukluğunda ayrı odalarımız dahi yokken şimdiki çocuklar ayrı televizyonlarda programlarını izliyorlar. En azından çocuklarımız bizim küçüklüğümüzdeki gibi programları izleyip birbirlerine tekme atmaya çalışmıyorlar. Bu tabi güzel yanı. E hal böyle olunca ebeveynler olarak çocukların bilgisayarda oynadıkları oyunların da bu tarz yapımlara benzemesini istiyoruz. İnternette ufak çaplı bir araştırma yaptığımda sadece çocuklar için oyun bulunduran bir site bulmanın ne kadar zor olduğunu gördüm. Öyle arama terimleri girdim ki inanamazsınız. Bazen bulduğum siteleri de aşırı reklam barındırdığı için kapattım. Çocukların dikkati çok çabuk dağılıyor ve genel de site sahipleri bu durumu para kazanmak için kullanabiliyorlar. Fakat sonunda buldum. Dora oyunları oyna yazdım ve hop karşımda http://doraoyunlarioyna.net. Site adından farklı olarak Sünger Bob oyunları ve Kayu oyunları oynamak için de birebir.
Yukarı Dön Göster b.a.f.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: b.a.f.

Eğer Bu Konuya Cevap Yazmak İstiyorsanız İlk Önce Giriş
Eğer Kayıtlı Bir Kullanıcı Değilseniz İlk Önce Kayıt Olmalısınız

Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma