fatma758 Kıdemli Üye

Kayıt Tarihi: 19-Ağustos-2012 Gönderilenler: 553
|
Gönderen: 20-Aralık-2012 Saat 20:07 | Kayıtlı IP
|
|
|
Site/Blog ismi: Badem fidanı
Site/Blog adresi: cevizbademfidan.com
Badem fidanı bilgimiz fidanlardan farklı olarak her
mevsim ve dönemde yetiştirilebilir.
Badem en yaygın olarak akdeniz bölgesi yani suriye,lübnan
israil gibi ülkülerde yetiştirilir.
Badem fidan ları ülkemizin iç bölgelerinde yetiştirildiği
gibi yogunluk olarak israil gibi ülkelerden itahal
edilmektedir.
Badem fidanı yetişriciliginde balıkesir
bölgesinde özpak anadolu fidancılık yüksek bir pazar
payına sahiptir.
Ürettikleri fidanları yurt içi ve yurt dışı bir çok yere
Badem fidanı ve ceviz fidanı göndermektedir.
Kısaca sizlere badem çeşitlerinden bahsetmek istiyorum
iş bademi: Yarı yumuşak kabukludur. Meyvesi iri; kabuğu
delikli, kalınca yumuşak ve sarıdır. Dişle kolay kırılır.
İçi yassı, geniş ve tatlıdır. Eylül'de olgunlaşır.
Taş bademi: Meyvesi orta iri, kabuğu sarı ve serttir. Zor
kırılır. İçi dolgun, tatlı ve dayanıklıdır. Ekimde
olgunlaşır.
Nurlu bademi: İlk olarak 80'li yıllardan sonra badem
üretimiyle Datça yarımadasının uç bölgelerinde
bulunmuştur. Kabuğu sert, meyvesi bilinen örneklerden
daha iri ve tatlıdır. Ağustosta diğer cinslerine göre 15
gün geç olgunlaşır.
Gababağ: Nurlu bademinden daha küçüktür ve görüntüsü
şeftali çekirdeğini andırmaktadır. Ağustosta olgunlaşır.
Acıpayam: Meyvesi daha küçük ve şeftali çekirdeği gibi
acıdır. Genellikle badem yağı üretiminde kullanılır.
Ağustosta olgunlaşır.
Şeytan payamı: Çok küçük olması ve meyvesi çıkarılırken
kabuğunu kıran kişiyi çok uğraştırması sebebiyle bu ismi
almıştır. Fındık büyüklüğündedir ve tatlıdır. Ağustosta
olgunlaşır.
Sizlerde Badem fidanı almak iterseniz bu yazıyı
okumanızda fayda olacaktır.
|