canercik Kıdemli Üye

Kayıt Tarihi: 09-Şubat-2013 Ülke: Turkiye Gönderilenler: 189
|
Gönderen: 08-Mayıs-2013 Saat 16:00 | Kayıtlı IP
|
|
|
Keçi sütü
aynı inek sütü gibi direk tüketilebilir bir süt türüdür.
İnsan vücudu açısından pek çok faydası olduğu yapılan
labaratuar arştırmaları sonucu ortaya konmuştur.
İçerisinde bulunan yağ molekülleri daha homojen bir
yapıya sahip olduğu için sindirimi diğer sütlere oranla
daha kolaydır. Dolayısıyla bebeklerin ve yaşlılalrın
Keçi sütü ile
beslenmesi yararlı olacaktır. Bunun yanı sıra anne
sütünden dört kat daha çok kalsiyum içerdiği
bilinmektedir. Vücuttaki iltihapların atılmasına yardımcı
olmasının yanı sıra varis, egzama, astım, alerji gibi bir
takım rahatsızlıkların tedavisinde de korkusuzca
tüketilebilir. Tüm bu özellikleri
Keçi sütü
fiyatlarını oldukça yükseltmiştir. Bugün sütün yanı sıra
keçinin diğer peynir, yoğurt gibi tüm mamülleri de
oldukça kıymetlidir ve üreticinin verdiği emeği karşılar
vaziyettedir. Ancak ne yazık ki ülkemizin bu konuyla
ilgili yeterli bilgiye sahip olmaması, halen geleneksel
bir takım alışkanlıklara devam etmesine sebep olmaktadır.
Ancak hayvancılık alanında yapılan iyileştirmeler ve
gelişmeler umut vaad edicidir. Konuyla ilgili daha
detaylı bilgi edinmek için http://www.kecisutu.gen.tr/
web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
|