implant

Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Site Tanıtımı
 ASPTurkiye.com Forum : Site Tanıtımı
Konu Konu: Hızlı Okuma Programı ile Okuma Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
osman75
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Ülke: Turkiye
Gönderilenler: 435
Gönderen: 10-Şubat-2014 Saat 17:52 | Kayıtlı IP Alıntı osman75

Okuma, yazma eğitim görme artık her insan için zorunlu birer ihtiyaç halini almıştır. Bu nedenle ülkemizde okuma yazma eğitimi verilmek

için en büyük bütçe payı eğitime ayrılmaktadır. Bununla birlikte ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren okuma yazma oranları ile

ülkeler daha hızlı kalkınabilir ve büyüyebilir. Makro bakış açısı ile bu şekilde fayda sağlayan okuma mikro düzeyde de insanlara çok

büyük faydalar sağlamakta.

Okuma kişiye pek çok fayda sağlasa da bu faydanın ne derece kaliteli olduğu okunan kelime sayısına ve anlama düzeyine bağlı olarak

değişir. Bu gibi özel faydalar başta öğrenciler olmak üzere, öğretmenler, avukatlar ve günlük hayatta onlarca sayfa yazıyı okuyan

kişileri ve meslekleri daha fazla ilgilendirmektedir. Çünkü hızlı okuma yapılırken anlama kaybı

yaşanmadan ve odaklanma sorunu yaşamadan metinleri okumak kişiye zaman kazandırır.

Ülkemizde sınavların zamana bağlı olarak yapıldığı göz önüne alınırsa sınavlarda uzun paragrafları, karmaşık soruları tekrar etmeden

defalarca okumadan zaman kazanmak için hızlı okumak bir gereksinimdir. Bu nedenle hızlı okuma

kursu
verilen kişisel gelişim ve eğitim merkezleri açılmış bu sayede hızlı okuyarak başta sınavlar olmak üzere birçok alanda

büyük zaman kazanımları elde edilebilir.

Hızlı okuma kursları insanın var olan genel özellikleri, kabiliyetleri üzerine eğitim verilmektedir. Örneğin insanlar bir dakika

içerisinde 200 – 300 kelime arası okuma yaparken hızlı okuma programı ile bu miktar 700 – 800

kelime arasına kadar arttırılabilir. Yani hızlı okuma programı ile bir kişi mevcut okuma kapasitesini 3 kat arttırabilir.

Hızlı okuma kursları ve programları sayesinde, anlama kapasitesi, gözün aktif görme alanı, düşünme ve kavrama hızı da aynı oranda

artmaktadır. Böylelikle başta eğitim alanı olmak üzere pek çok alanda daha başarılı olmak mümkündür.

Yukarı Dön Göster osman75's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: osman75

Eğer Bu Konuya Cevap Yazmak İstiyorsanız İlk Önce Giriş
Eğer Kayıtlı Bir Kullanıcı Değilseniz İlk Önce Kayıt Olmalısınız

Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma