implant

Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Site Tanıtımı
 ASPTurkiye.com Forum : Site Tanıtımı
Konu Konu: Sandviç Panel Gereksinimi Hakkında Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
firstluck
Üye
Üye

Ülke: Turkiye
Gönderilenler: 61
Gönderen: 29-Eylül-2014 Saat 15:02 | Kayıtlı IP Alıntı firstluck

Sandviç Panel, çift kat boya işlemi
gerçekleştirilmiş galvaniz sac ya da alüminyum levha arasına çeşitli yoğunluk ve kalınlıklarda poliüretan enjeksiyon
işlemi uygulanmasıyla oluşturulan kompozit çatı ve cephe kaplama malzemesidir. Yüzey kaplaması olarak da
kullanılabilmektedir.

Standard olarak 3 tip sandviç panel çeşidi vardır. Bunlar Soğuk oda, cephe ve çatı paneli olarak adlandırılırlar. Sandviç Paneller, montaj kolaylığı ve aksesuar opsiyonları ile yapılarda farklı öneriler oluşturan üstün nitelikte
çatı ve cephe kapatma malzemeleridir. Sandviç Panel kullanıldığı kısımlarda epeyce üst düzeyde ısı, ses ve su
yalıtım olanağı sağlar, binalarda sıva ve boya benzeri kaplamalara gereksinim kalmasını sağlamaz.Galvanizli sac üst
ve alt yüzeylerde kullanılmış olup, boyama işlemi Coil Coating teknolojisi ile yapılmaktadır. Bu teknoloji,
panellerin dış ortam koşullarında uzun yıllar boyu korozyona karşı aynı kalmasını ve farklı renk seçeneklerine sahip
olmasını sağlar. Panel üretiminde, çeşitli kalınlık ebatlarında alüminyum ve sac kullanımı, farklı taşıyıcılar,
yalıtım dolgusu ve inşaalara uygun olabilecek malzeme alternatifler tavsiye edilir. Sandviç paneller'de yalıtım
malzemesi olarak öncelikle poliüretan, sonra da taş yünü ve polystren(EPS) kullanılır. Boyalı metallerde boya
çeşitleri olarak PVDF, Polyester, Poliüretan ve Plastisöl maddelerinden biri kullanılmaktadır. Genel olarak, Sandviç
Panellerde kullanılan metallerde uygulanan standart boya türü polyester boyadır.Polyester Boyalı Sacın kalınlığı
0,50 mm olup üst yüzeyi 25 mikron polyester esaslı boya ile boyanarak, iç yüzeyinde ise astar boyalı galvaniz sac
kullanılmıştır.

Sandviç Panel, projelere uygun boyutlarda
üretildiği için montaj basitliği sağlamaktadır. Bununla birlikte fire vermeden cephe ve çatıların kaplanmasında
etkin sayılmaktadır. Yüksek taşıma ve düşük ağırlık kapasitesine sahiptir.Sandviç Panelim kullanım yeri olarak;
Sanayi yapıları, soğuk oda depoları, silolar, tavuk çiftlikleri, şantiye yapıları ( konteynırlar ), zirai yapılar,
alışveriş merkezleri ve spor tesisleri gibi taşıyıcı sistemi çelik ve prefabrike beton olan yapılarda tercih edilir.
Yukarı Dön Göster firstluck's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: firstluck

Eğer Bu Konuya Cevap Yazmak İstiyorsanız İlk Önce Giriş
Eğer Kayıtlı Bir Kullanıcı Değilseniz İlk Önce Kayıt Olmalısınız

Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma